tiistai 8. syyskuuta 2015

Pari sanaa treeniohjelmasta ja sen tuloksista

Treeniohjelman tulokset

Kyllä se rankka treenaaminen aina välillä tuo jotain tuloksia, vaikka itse aloin jo epäilemään sen tehoa ja pohtimaan, että ajanko vain itseni ja kropan piippuun sillä. Koska tavoitteet ovat pidemmällä aikavälillä kuin yksi maraton, niin olen pyrkinyt polkujuoksukisojen välissä pitämään 5 päivän treenikierron päällä ja täyttämään sitä vielä voimaharjoittelulla joko salilla tai kotona.Periaatteessa tahti on ollut:

ma: lihaskuntoa tai lepoa fiiliksen mukaan
ti: 1-1,5h lenkki pk-alueella joko juosten tai jollain muulla välineellä
ke: mäkitreeniä tai vetoja
to: 1h lenkki pk-alueella
pe: lepo ja lihashuolto (venyttely ja rullailu)
la: 1,5-2h pk-lenkki
su: pitkis, eli 3h+ lenkki maastossa

Kisan jälkeinen viikko huomattavan kevennetyllä ohjelmalla, kuten myös kisaa edeltävä viikko. Periaatteessa kisaviikolle voisi hioa tarkemman vimeistelyn, mutta olen todennut, että ajankäytöllisesti on kätevämpää kun pystyy pyhittämään illat muulle elämälle.

Treenien ajallinen jakauma eri sykealueiden välillä indikoi selkeästi PK-treenin puutetta, Elokuun kirjatuista suorituksista vai 34% on ollut PK:ta, muut treenit ovat menneet reippaasti sen yli.

Elokuun treenien jakaumat
Vo2max on Polarin kuntotestin mukaan noussut heinäkuun alun 59:stä -> 66:een. Veikkaan, että Pallaksen pitkällä kisalla ja tässä välissä olleilla pitkillä treeneillä on ollut osuutensa asiaan. Mitään tavoitetta en ole asian suhteen asettanut, mutta seuraaminen on hauskaa, koska kyllähän se selkeästi tuntuu polulla mennessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti